De ruimtes

Authentiek en verrassend ruim en licht. Als je de woning in de Veense Watertoren betreedt, stap je in een unieke woonwereld op grote hoogte. Dat voel je en dat zie je. In het ontwerp van de vijf verdieping tellende woning zijn historische beleving en zeggingskracht gecombineerd met een moderne, ruime indeling.

Lift

Een moderne, ruime entree met eigen lift is hiervan het eerste bewijs. Met de lift stijg je zonder moeite naar grote hoogte. De lift stopt op de 1e en 3e verdieping van de woning, zijnde de 3e en 5e verdieping van de toren.

Licht

Eenmaal binnen valt direct het bijzondere licht op. Licht dat vanuit diverse hoeken de vertrekken binnenvalt. In de gehele woning zijn op een speelse manier - afwisselend staand en liggend - een groot aantal ramen in de gevel bevestigd. Een garantie voor sfeervolle, lichte woonvertrekken, een open verbinding met buiten én spectaculair uitzicht rondom.

Mooi en ruim

De hoeken van de toren zijn op een bijzonder mooie en functionele manier verwerkt in de indeling en inrichting van de verschillende vertrekken. Vertrekken die stuk voor stuk uniek, zeer ruim en uitstekend onderhouden zijn. En je alle mogelijkheden bieden om er je eigen, creatieve stempel op te drukken. 

Open trap en pompunit

Een prachtige, open trap in het hart van de toren zorgt voor een vloeiende verbinding tussen de vier woonlagen en benadrukt de authenticiteit van deze unieke woonlocatie.

Blikvangers zijn zonder twijfel de authentieke pompunit en waterbuizen die op de 6e verdieping een vanzelfsprekend onderdeel zijn geworden van de keuken. Stille en fraaie getuigen van de voormalige functie van de watertoren. Het balkon op dezelfde verdieping verbindt de binnenruimte met buiten.

Genieten op grote hoogte

Dit alles maakt de keuken tot een bijzondere plek op grote hoogte. Een plek waar je eindeloos kunt genieten van het spectaculaire uitzicht. In stilte of in goed gezelschap. Een plek die je er dagelijks aan herinnert dat je in een watertoren woont. En hoe uniek dat eigenlijk is.