De woonomgeving

Roelofarendsveen. Een uniek dorp gelegen in de gemeente Kaag & Braassem en midden in het groene Hart. Een dorp met een rijke tuinbouw- en ondernemersgeschiedenis. Geworteld in de veenpolders, de nuchtere mentaliteit van haar inwoners en een prachtige ligging aan het Braassemermeer.
 

Watersport en Roelofarendsveen zijn dan ook onlosmakelijk met elkaar verbonden. Via de polders en het Braassemermeer is er een open vaarverbinding naar de Kager- en Westeinderplassen, kustdorp Katwijk en steden als Leiden, Utrecht, Amsterdam. De waterrijke omgeving trekt jaarlijks vele recreanten en toeristen. Iets waar de huidige eigenaren van de watertoren op in spelen. Zij starten binnenkort met VnWal. Een uniek Bed & Breakfastconcept én de reden waarom zij met pijn in hun hart de watertoren verkopen (Bekijk de website van Van Wal).
 
Roelofarendsveen kenmerkt zich verder door een rijk verenigings- en bedrijfsleven. En een grote diversiteit aan activiteiten en evenementen, die veelal georganiseerd worden door inwoners zelf. Met als jaarlijks hoogtepunt de Veense kermis, die ieder 3e weekend van september plaatsvindt en regionale bekendheid geniet, onder andere door het vermaarde Veense bloemencorso.

Maar ook voor werk of plezier buiten het dorp hoef je hier nooit ver te reizen. De steden Leiden, Den Haag, Amsterdam, Rotterdam, luchthaven Schiphol en bijzondere kust-,  duin- en watersportgebieden liggen allemaal op rijafstand binnen handbereik.